Fenkuł po grecku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grecja
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla amatorów dań ciekawych i nietypowych, mamy ciekawą i nietypową propozycję. Czy jedliście kiedyś koper? Nie, nie chodzi o jakże typowe zielone listki, lecz o ukryta częśc tego ziela - bulwy....

Potrzebne składniki

• ½ kg kopru włoskiego
• ¼ kg pomidorów
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 1 pęczek natki
• oliwa z oliwek
• majeranek, pieprz, kolendra, sól
• 1 cytryna
• ½ łyżeczki cukru
• 1 łyżeczka masła

Etapy przyrządzania

1
Sposób przygotowania: * bulwy kopru umyć i pokroić w ćwiartki * pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę * bulwy dusić w oliwie w garnku o grubym dnie * gdy się zrumienią dodać pomidory i dusić pod przykryciem do powstania gęstego sosu * dodać sok z cytryny zmieszany z ½ szklanki wody * dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, masło i cukier * dusić pod przykryciem ok. 20 min, dorzucić natki po 10 min gotowania * reszta kopru udekorować półmisek z daniem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher