Zupa meksykańska

Aktualna ocena: 4.50 Oceniły 2 osoby
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Meksyk
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rewelacyjna, rozgrzewaj±ca zupa w meksykańskim stylu. Idealna w mroĽne dni!

Potrzebne składniki

• Wieprzowina - 50
• Cebula - 2 szt.
• Ziemniaki - 2 szt.
• Papryka czerwona - 1 szt.
• Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i)
• Czosnek - 2
• Fasola czerwona - 1 puszka(i)
• Kukurydza - 1 puszka(i)
• Papryka w proszku - 2 łyżeczka(i)
• Papryka chili - 2 szczypta(y)
• Sól, pieprz - do smaku
• Kostka rosołowa - 1 szt.

Przydatne akcesoria

garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać i pokroić w duże kawałki. Na patelni zeszklić cebule z czosnkiem. W dużym garnku zagotować 1.5 litra wody, wrzucić wcze¶niej pokrojone mięso, zeszklon± cebulę i kostkę rosołow±. Gotować 20 min. Paprykę umyć, wydr±żyć i pokroic w paski, dodać do zupy. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, odcedzony groszek i kukurydzę. Na koniec gotowania dodac przecier pomidorowy, papryki w proszku i doprawić sol± i pieprzem je¶li to konieczne.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)