Karp w piwie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomysł na karpia

Potrzebne składniki

• 1 karp królewski
• 1/2 szklanki jasnego piwa
• 4-5 gożdżików
• 1 łyżki octu winnego
• 1 cebula
• masło do smażenia
• 5 dag rodzynek
• 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Karpia sprawiam. Kroję go w dzonka, skrapiam octem i posypuje utłuczonymi gożdzikami, oprószam solą i pieprzem. Cebulę kroję w kostkę i szkle na maśle. Wlewam piwo, wkładam rybę i duszę ją pod przykryciem na małym ogniu ok 1/2 godziny. Karpia wyjmuje i trzymam w ciepłym miejscu. Do sosu dodaje rodzynki i skórke cytrynową. Zagotowuje. Sosem polewam rybę . Palce lizać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher