Cielęcina z marchewką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Małe kotleciki z cielęciny.

Potrzebne składniki

• cielęcina bez kości (karkówka, górka lub łopatka) - 80 dag
• sól
• pieprz
• zioła świeże albo suszone (tymianek, majeranek)
• olej - 1 łyżka(i)
• marchewka
• groszek zielony świerzy lub mrożony
• masło - 1 łyżeczka(i)
• ryż lub ziemniaki

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko rozbić, uformować małe kotleciki. 2. Świerze zioła drobno posiekać, zmieszać solą, pieprzem i olejem, natrzeć mięso. 3. Usmażyć kawałki mięsa na patelni bez tłuszczu. 4. Marchewkę i groszek ugotować (mrożony krócej niż świeży), wyłożyć na półmisek, na wierzchu położyć wiórki masła. 5. Na jarzynach ułożyć kotleciki, podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami puree.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher