Ziemniaczane gofry

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

gofry

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 40 dag
• cebula
• jajka - 3 szt.
• mąka - 25 dag
• maślanka - 250 ml
• śmietana - 250 ml
• sól pieprz
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, obrać, zemleć
2
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
3
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
4
Do miski wlać maślankę, śmietanę i żółtka, wymieszać, dodać masę ziemniaczaną i cebulę, doprawić solą oraz pieprzem, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, ostrożnie wymieszać z pianą z białek
5
Włączyć gofrownicę, foremki posmarować olejem, do każdej foremki nałożyć 2 łyżki ciasto, piec 4-8 min, podawać z pikantnym twarożkiem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher