Duszona kapustka ze słoniną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

;)

Potrzebne składniki

• 1 kg białej kapusty
• 15 dag wędzonej słoniny
• 10 dag cebuli
• sól
• pieprz
• majeranek

Etapy przyrządzania

1
Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Wędzoną słoninę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i zrumieniamy. Cebulę również kroimy w kostkę. Dodajemy do zrumienionej słoniny i jeszcze razem smażymy. Następnie słoninę z cebulą przekładamy do garnka z odcedzoną kapustą. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Wszystko dokładnie razem mieszamy. Kapustę podajemy na ciepło jako dodatek obiadowy. Składniki wystarczą na około 5 porcji. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher