Drób w winie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

W taki sam sposób można przyrządzić indyka lub kaczkę.

Potrzebne składniki

• piersi z kurczaka - 4 nieduże szt.
• sól
• biały pieprz
• suszone zioła do potraw z drobiu
• olej do obsmażenia - 1 łyżka(i)
• tokaj - 1/2 szkl.
• winogron - 1 kiść

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso umyć, osączyć, piersi przekroić na pół, natrzeć solą, białym pieprzem i pokruszonymi suszonym,i ziołami, odstawić w chłodne miejsce. 2. Na patelni odgrzać olej, lekko obsmażyć mięso na jasnozłoty kolor, przełożyć do żaroodpornego naczynia. 3. Podlać 1/4 szklanki wody lub soku z winogron i dusić, aż mięso stanie się miękkie (można wstawić do piekarnika, przykryć i udusić). 4. Winogrona dokładnie umyć, starannie osączyć. 5. Wlać wino, włożyć winogrona i dusić jeszcze 15 minut. Potrawę można przyrządzić dzień przed podaniem, potem tylko odgrzać, jest jeszcze smaczniejsze.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher