|
|||||||||
Sos krewetkowyKrótki opis potrawyPodawać do ryb i owoców morza.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. wywaru z ryb 2 łyżki masła 2 łyżki m±ki 10 dag krewetek 3 łyżki gęstej ¶mietany żółtko łyżka posiekanego koperku sok z cytryny pieprz i sól Etapy przyrządzania1
w rondlu rozgrzać masło, wsypać m±kę, przesmażyć, nie dopuszczaj±c do zarumienienia.Zasmażkę rozprowadzić zimnym wywarem i zagotować. Krewetki rozdrobnić, wrzucić do sosu i mieszaj±c, gotować około 10 min. Żółtko rozkłócić ze ¶mietan±, a potem z niewielk± ilo¶ci± sosu i dopiero wtedy poł±czyć z pozostałym sosem. Doprawić go koperkiem, sol±, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |