|
|||||||||
Sos meksykańskiKrótki opis potrawyPoawać do pieczonych mięs z rusztu i owoców morzaPotrzebne składniki 2 owoce awokado z±bek czosnku cebula 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki ¶wieżej kolendry kilka kropli sosu tabasco pomidor str±g zielonej papryki szczypta chilli skórka otarta z cytryny sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę i czosnek obrać, bardzo drobno posiekać, zmiksować sokiem i skórk± z cytryny. Dodać kolendrę oraz przyprawy (sól, pieprz i chilli) i sos tabasco, a następnie starannie wymieszać. Owoce awokado umyć, przepołowić i wyj±ć pestki, a mi±ższ posiekać i przełożyć do zmiksowanej cebuli. Pomidor i paprykę- po sparzeniu i zdjęciu skórki- pokroić w kosteczkę i wymieszać z awokado. Tak przygotowany sos oziębić w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |