Jagodowy torcik

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pełen owoców ;)

Potrzebne składniki

• jagody - 40 dag
• pistacje - 5 dag
• serek mascarpone - 75 dag
• chudy twaróg - 75 dag
• cukier - 12 dag
• skórka otarta z cytryny
• cukier waniliowy - 1 op.
• likier pomarańczowy - 2 łyżka(i)
• spód do tortu - 3 szt.
• galaretka o smaku owców leśnych - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Pistacje grubo posiekać. Przygotować galaretkę wg przepisu. W miseczce utrzeć na jednolitą masę serek mascarpone, chudy twaróg i cukier. Dodać cukier waniliowy i skórkę cytrynową, wymieszać. Do połowy kremu dodać jagody (odłożyc 1/3 do dekoracji) i orzeszki pistacjowe. Zapiąć obręcz tortownicy na jednym spodzie do tortów. Skropić go likierem i posmarować 2/3 kremem bez owoców. Przykryć drugim spodem. Rozsmarować na nim krem wymieszany z owocami. Przykryć trzecim spodem. lekko docisnąć. Wierzch tortu posmarować pozostałym kremem, posypać jagodami, polać tężejącą galaretką. Torcik wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher