Pierś kurczaka w musztardowej otoczce

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Aromatyczne filety z kurczaka.

Potrzebne składniki

• filety z piersi kurczaka - 8 szt.
• musztarda - 6 łyżka(i)
• otarta skórka z cytryny - 1 łyżka(i)
• ząbki czosnku - 2 szt.
• mielone migdały - 10 dag
• pęczek natki

Etapy przyrządzania

1
Musztardę ucieramy ze skórką cytrynową i migdałami.Dodajemy roztarty czosnek i natkę posiekaną. Filety smarujemy masą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu przez 25 minut.

Jak podawać?

Podawać z bagietką, pieczonymi ziemniakami i sałatką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher