Wykwintna przekąska z melona

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nadziewane melony.

Potrzebne składniki

• melon - 2 średnie szt.
• ryż lub kasza pęczak - 15 dag
• sól
• suszone pomidory - 2 łyżka(i)
• seler naciowy - 2 łodygi
• natka pietruszki
• mieszanka ziołowa
• sok z cytryny
• olej lub oliwa z oliwek - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Ryż lub kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić. 2. Dodać pokrojone pomidory i seler. 3. Rozgrzać olej, włożyć ryż (kaszę) z warzywami, podsmażyć, odstawić, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i ziołami. 4. Melony przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne, w ich miejsce włożyć przygotowane nadzienie. 5. Podgrzewać przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C. 6. Posypać natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher