Indyk w skorupce parmezanowej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
70 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo pyszny potrawa :)

Potrzebne składniki

• Sznycle z indyka - 4
• Fasolka szparagowa - 80 dag
• Wędzony boczek - 10 dag
• Pomidory - 2 szt.
• Żółtka - 2 szt.
• Tarty parmezan - 8 łyżka(i)
• Mąka - 4 łyżka(i)
• Olej - 4 łyżka(i)
• Sól, Pieprz

Etapy przyrządzania

1
Fasolkę oczyścić i opłukać. Gotować 15 minut w osolonej wodzie. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Sznycle opłukać, osuszyć, lekko pobić tłuczkiem. Posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w mące, rozmąconych żółtkach i parmezanie. Na patelni rozgrzać olej, włożyć sznycle i smażyć na dużym ogniu po minucie z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 12 minut. Zdjąć z patelni i zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na tym samym tłuszczu podsmażyć wcześniej pokrojony w kostkę boczek, a następnie wymieszać z odsączoną fasolką i pomidorami. Sznycle z indyka ułożyć na półmisku, obłożyć fasolką szparagową wymieszaną z pomidorami oraz boczkiem i udekorować plasterkami cytryny oraz natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher