Bigos hultajski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszność, która zachwyca wszystkich moich gości ;)

Potrzebne składniki

• kapusta kiszona - 1 kg
• cebula - 1 szt.
• smalec - 6 dag
• mąka - 1 łyżka(i)
• masło - 1 łyżka(i)
• rosół esencjonalny - 3 szkl.
• słonina - 15 dag
• gotowana wołowina - 60 dag
• lisetk laurowy - 1 szt.
• ziarenka pieprzu
• ziele angielskie
• czerwone wino - 0,5 szkl.
• pieprz,sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
w rondlu stopic smalec, dodać posiekaną kiszoną kapuste, listek, ziele angielskie i pieprz, zalać rosołem, gotować.Gdy kapusta będzie na wpół miękka, dodać pokrojoną w kostkę słoninę i mięso wołowe, gotować często mieszając.Pod koniec kapustę zagęścić zasmażką z masła i mąki, doprawić solą, pieprzem, wlać wino.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher