Drobiowy gulasz

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo sycąca potrawa.

Potrzebne składniki

• mieso z piersi kurczaka - 30 dag
• papryka - 1 szt.
• cebula - 3 szt.
• czerwona fasola - 1 puszka(i)
• kukurydza - 1 puszka(i)
• olej
• sól
• pieprz
• kostka bulionowa - 3 szt.
• czosnek - 2 ząbek(ząbki)

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso dokładnie umyć, wytrzeć papierowymi ręczniczkami, pokroić, oprószyć solą i pieprzem, posiekać ząbki czosnku, cebulę obrać i pokroić w krążki. 2. Umyć paprykę, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, czosnek i mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę i paprykę, wymieszać, smażyć razem 5 minut. 3. Kostki zalać 1 litrem wody, wymieszać, wlać bulion do mięsa, gotować razem 10 minut. 4. Osączyć z zalewy fasolę i kukurydzę, dodać do potrawy, gotować 5 minut, przyprawić do smaku. 5. Podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher