Czekoladowy przekładaniec

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Czekoladowy placuszek.

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 40 dag
• budyń czekoladowy - 1 op.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• jajka - 4 szt.
• masło - 15 dag
• cukier - 1 szkl.
• mleko - 1/2 szkl.
• krem czekoladowy - 1 op.
• czekolada deserowa - 1 tabliczka
• tłuszcz - do posmarowania form
• bułka tarta - do posypania formy

Etapy przyrządzania

1
1. Masło utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia oraz mleko, wymieszać. 2. Formę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką, wyłożyć ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni C, piec około 45 minut, wystawić i przekroić na 3 blaty. 3. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto, polać rozpuszczoną czekoladą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher