Mazurek orzechowy

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: julias
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Świetny mazurek na Wielkanoc

Potrzebne składniki

• duży prostokątny wafel na spód - 1 szt.
• Białka - 10 szt.
• Cukier puder - 250 g
• bardzo drobno zmielonych orzechów laskowych - 125 g
• bardzo drobno zmielonych orzechów włoskich - 125 g
• zmielonych na proszek biszkoptów - 35 g

Etapy przyrządzania

1
Przykrajamy wafel do wielkości blaszki. Nagrzewamy piekarnik do 170ºC. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Teraz dodajemy orzechy, biszkopty i miąższ wanilii i lekko łączymy je z pianą plastikową szpatułką. Nakładamy część masy na wafla i rozsmarowujemy na całym spodzie. Resztę masy wyciskamy ozdobnie przez rękaw cukierniczy. Ozdabiamy orzechami.Pieczemy przez ok. 45min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: julias
julias
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher