Omlet

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

w sam raz na kolację

Potrzebne składniki

• jaja - 4 szt.
• ugotowane jarzyny - 20 dag
• natka pietruszki - 1 łyżeczka(i)
• koperek - 1 łyżeczka(i)
• szczypiorek - 1 łyżeczka(i)
• mała cebula - 1 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• śmietana - 3 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Na dużej patelni stopić masło, zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę, dodać ugotowane jarzyny starte na grubej tartce i stale mieszając chwilę smażyć. Roztrzepać jaja ze śmietanką, zieleniną, solą i pieprzem. wlać na warzywa, usmażyć. Omlet podawać gorący.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher