CHRUPIĄCE ŚLEDZIE

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Polska
• Wigilia
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

śledzie na chrupiąco

Potrzebne składniki

• 6 śledzi z beczki
• 4-5 płatów śledziowych matias
• 3 cebule
• ząbek czosnku
• 4 kromki razowego chleba
• jajko
• szczypta czarnego pieprzu Kamis
• mąka, olej

Etapy przyrządzania

1
Śledzie z beczki namoczyć przez całą noc. Filety z matiasów moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Wymoczone tuszki rozkroić wzdłuż na pół, oczyścić, po czym dokładnie opłukać (mlecze zachować). Przygotować farsz: filety z matiasów, mlecze śledziowe, kromki chleba razowego oraz cebule i czosnek zemleć do miski. Wbić jajo, dodać pieprz, dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz do tuszek śledziowych, po czym całość obtoczyć grubo w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ryby aż nabędą złotobrązowego koloru. Podawać z kompotem wigilijnym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher