Pieczone jabłka z ryżem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pieczone jabłka z ryżem

Potrzebne składniki

• 8 jabłek 1/2 szklanki cukru konfitury (obojętnie jakie) 2 łyżki ryżu garść rodzynek sułtańskich 1 ja

Etapy przyrządzania

1
Ryż ugotować. Rodzynki namoczyć w niewielkiej ilości rumu. Następnie rodzynki dodać do ryżu, zamieszać, dodać odrobinę wody. Zagotować. Dodać jajko, cukier i dokładnie wymieszać. Jabłka umyć, odciąć górne części, wydrążyć gniazda nasienne. Następnie wypełnić ryżem i przykryć odciętymi częściami. Piekarnik lub grill rozgrzać, wstawić jabłka i zapiekać do momentu, aż skórka owoców zacznie się marszczyć. Jabłka wyjąć, ostudzić, posypać cukrem pudrem, a do każdego włożyć po jednej łyżeczce konfitur i jednej suszonej śliwce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher