Pomidorowy ryż

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomidorowy ryż

Potrzebne składniki

• Oliwa z oliwek
• 1 duża cebula
• 1 ząbek czosnku
• 300 g ugotowanego ryżu
• 2 lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
• 850 ml gorącej wody

Etapy przyrządzania

1
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na średnim ogniu na oliwie w dużym garnku. Dodać ryż, podsmażyć go przez 1 minutę.
2
2. Do gorącej wody dodać vegetę. W wywarze rozpuścić koncentrat. Całość wlać do ryżu, zagotować, cały czas mieszając.
3
3. Kiedy całość zacznie wrzec, dodać oregano, przykryc pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Gotować przez 25 - 30 minut, często mieszając, aż ryż całkowicie wchłonie wywar.
4
4. Pod koniec gotowania przyprawić papryką ostrą, słodką, solą i pieprzem. Dodać masło, wymieszać. Podawać na gorąco.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher