Zupa dyniowa

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczny obiadek :)

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 15 dag
• dynia - 20 dag
• mała cebula - 1 szt.
• dymka - 1 szt.
• olej - 1 łyżka(i)
• bulion - 1 szkl.
• parówka - 1 szt.
• sól - do smaku
• pieprz - do smaku
• świeży tymianek - kilka listków

Etapy przyrządzania

1
1. Obrać i pokroić ziemniaki. Dynię obrać, wyjąć pestki, pokroić miąższ. Cebulę posiekać. Na oleju usmażyć cebulę, ziemniaki i dynię (5 minut). Przyprawić, zalać bulionem i zagotować. Pozostawić jeszcze na małym ogniu przez 15 minut. 2. Łyżką cedzakową wyjąć z zupy kilka kawałków ziemniaka i dyni a pozostałe warzywa zmiksować w wywarze. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojoną w krążki dymkę. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Wrzucić pokrojoną parówkę i odłożone warzywa. Jeszcze raz przyprawić i posypać listkami tymianku.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher