Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia chińska

Potrzebne składniki

• karkówka - 25 dag
• jajko
• papryka - 2 szt.
• por
• cebula
• koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i)
• ananas - 1/2 szkl.
• mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i)
• sok pomarańczowy - 1 łyżka(i)
• sos sojowy - 1 łyżka(i)
• olej - 2 łyżka(i)
• sól ocet

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić i posolić
2
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski
3
Por umyć, pokroić w talarki
4
Cebulę obrać i posiekać
5
Ananasa pokroić
6
Jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej, zanurzać w nim mięso i smażyć na oleju 5 min.
7
Wyjąć mięso i na tym samym tłuszczu obsmażyć warzywa, dodać ananas, mięso oraz sos: łyżkę octu wymieszać z koncentratem, sokiem, sosem sojowym i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Podgrzać 5-7 min. Podawać z ryżem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher