Wieprzowina smażona z imbirem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wieprzowina smażona z imbirem (Japonia)

Potrzebne składniki

• schabu bez kości pokrajanego w cienkie plasterki - 1/4 szt.
• utartego korzenia imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku - 1/2 łyżka(i)
• wódki wyborowej (dowolnie) - 1 łyżeczka(i)
• oleju jadalnego - 1 łyżeczka(i)
• sosu sojowego lub 2 łyżki przyprawy maggi i 6 łyżek wody - 1/2 szkl.

Etapy przyrządzania

1
1. Sos sojowy lub maggi łączymy z wodą i cukrem. Gotujemy. 2. Gorącym płynem zalewamy mięso, mieszamy ź imbirem, odstawiamy na 30 min: 3. Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obracamy po zmianie koloru, smażymy jeszcze przez chwilę. 4. Podajemy natychmiast ze smażonym ryżem - (patrz: potrawy z ryżu) i sałatką jarzynową. Proporcje dla 2-3 osób. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher