Żeberka w kiszonej kapuście

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patrycja
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa szybka, łatwa i smakowita...

Potrzebne składniki

• 1 kg.żeberek
• 1 kg.kiszonej kapusty
• 2-3 cebule
• olej do smażenia
• przecier pomidorowy,
• natka pietruszki
• liść laurowy,ziele angielskie
• pieprz, sól

Etapy przyrządzania

1
Żeberka umyć, pokroić na kawałki, przyprawic solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut na niewielkiej ilości tłuszczu. Kapustę pokroić, wypłukać, podgotować z lisciem laurowym i zielem angielskim. Doprawić ją do smaku, dodać podsmażoną cebulkę i włożyć żeberka. Gotować aż będą miękkie, a pod koniec dodać natkę pietruszki i przecier pomidorowy.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: patrycja
patrycja
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Skype 6381974
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher