Żurek ogórkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: vilandra
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczny i orginalny

Potrzebne składniki

• bulion mięsny - 1,5 l
• kwas z kiszonych ogórków - 1/2 l
• śmietana - 1/2 szkl.
• wędzony boczek - 25 dkg
• mąka - 2 łyżka(i)
• jajka małe - 6 szt.
• ogórek kiszony - 1 szt.
• majeranek i pietruszka - 1 łyżeczka(i)
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć w rondlu. Zalać bulionem, gotować kilka minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy razem z kwasem ogórkowym, posypać majerankiem i natką, gotować 2-3 minuty. 2. Zupę przyprawić, podawać z jajkami i plasterkami ogórka.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: vilandra
vilandra
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (1)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher