Wołowina z fasol± po meksykańsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowin±
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wołowina z fasol± po meksykańsku

Potrzebne składniki

• 40 dkg młodej wołowiny, 3 plasterki boczku wędzonego, puszka czerwonej fasoli (40 dkg)
• puszka pomidorów w zalewie (40 dkg), cebula (10 dkg), 2 duże z±bki czosnku, zielona papryka (25 dkg)
• łyżka oliwy, łyżeczka cukru, przyprawa chili, sól, pieprz.

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Posiekaj na drobno cebulę bez łupin i zmiażdż obrany czosnek. Mięso z cebul± i czosnkiem podsmaż na patelni teflonowej, na rozgrzanej oliwie. Fasolę osacz, a zalewę zagotuj. Podsmażon± wołowinę przełóż do wrz±cej zalewy i du¶ na małym ogniu pod przykryciem. Paprykę umyj, oczy¶ć z gniazda nasiennego i potnij w kostkę, a pomidory rozgnieć widelcem. Do miękkiej wołowiny dodaj fasolę i przyprawy, a na 15 minut przed końcem duszenia - paprykę i pomidory z zalew±. Dopraw do smaku wedle uznania.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)