|
|||||||||
Duszona golonka babuni pychaKrótki opis potrawyGolonko wg przepisu babuniPotrzebne składniki mieso - 1 kg cebula - 3 majeranek - szczypta Przydatne akcesorianóż deska piekarnikEtapy przyrządzania1
Golonko umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać sol±, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebul±. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wod±, dodać li¶cie laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na ¶rednim ogniu do miękko¶ci (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracaj±c golonko i dolewaj±c wody.
Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztard±.
Podane składniki wystarcz± na około 2 porcje.
Smacznego.
Jak podawać?Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztard±. Smacznego.UwagiPodane składniki wystarcz± na około 2 porcje. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |