Bułeczkowe zapiekanki

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: kasia01295
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa ta jest prosta i nie wymaga dużo czasu do przyżądenia, a za to super smakuje. Ja pzyżądzam ją prawie codziennie...

Potrzebne składniki

• Bułki - ok. 5- 6 szt.
• Pieczarki - ok. 3- 4 szt.
• Masło - 1/3 kostka(i)
• Wędlina/ kiełbasa (dowolna) - ok. 100 dag
• Ser żółty - ok. 200 dag
• Kethap pikantny - 0,5 op.

Przydatne akcesoria

Nóż, tarka, piekarnik, brytwanka.

Etapy przyrządzania

1
1. Przekrój bułki na pół. 2. Wydrąż trochę środka z każdej bułki. 3. Posmaruj bułki masłem ( patrz w radach) . 4. Do każdej bułki wkrój pieczarki (wg. własnego uznania). 5. Na pieczarki pokrój wędlinę (kiełbasę) 6. Na wierzch każdej bułki zetrzyj na tarce ser żółty. 7. Ułóż bułki w brytwance wyłożonej folią. 9. Rozgrzej piekarnik do ok. 200 stopni C. 10. Włóż brytwankę z zapiekankami do piekarnika. 11. Piecz przez 10-15 min ( do całkowitego roztopienia sera). 12. Po wyjęciu zapiekanek od razu wyłóż je do innego naczynia. 13. Najlepiej sporzywać z ketchapem pikantnym. NO I TERAZ TO TYLKO ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

Jak podawać?

Zapiekanki najlepiej sporzywać od razu, po wyjęciu z piekarnika.

Uwagi

Na spód brytwanki połóżcie folię aluminiową. Jeśli chcecie chrupiące zapiekanki, nie dodawajcie dużo masła, jeśli chcecie mieć miękkie dodajcie więcej masła i posmarujcie nim brzegi bułki. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: kasia01295
kasia01295
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (1)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher