Babka cytrynowa

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla maniaków babek :)

Potrzebne składniki

• jaj - 5 szt.
• mąki przennej - 3 szkl.
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• cytryna - 1,5
• cukier - 1,25 szkl.
• margaryna - 1 kostka(i)
• gęsta śmietana - 1,5 łyżka(i)
• rodzynki - 1
• cukier puder - 6 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Żółtka, margarynę i cukier ucieramy, dodajemy szklankę mąki oraz proszek do pieczenia i znów ucieramy. Na tarce ścieramy skórkę z cytryny i dodajemy sok. Następnie dodajemy mąkę, rodzynki i ubitą pianę z białek. Do zrobienia polewy : 6 łyżek cukru pudru ucierać z 1,5 łyżki gęstej śmietany.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher