Parówki w naleśniku

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: julias
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jest bardzo łatwy do zrobienia, lubią go moje dzieci

Potrzebne składniki

• nie grube parówki - 4 szt.
• pasterki sera żołtego - 4 szt.
• jajka - 2 szt.
• szklanki mleka - 1/2 szkl.
• szklanki wody mineralnej - 1/2 szkl.
• kechup pikantny - 4 łyżka(i)
• tarta bułka - 10 dkg
•  mąka - 1 szkl.
• oliwa - 4 łyżka(i)
• sól - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
1. Naleśniki: Wodę i mleko, sól, 2 łyżki oleju i 1 jajko oraz mąkę razem rozroztrzepujemy, aby nie było grudek. Na suchej patelni teflonowej smażymy cienkie naleśniki. 2. Kiedy naleśniki są gotowe, smarujemy je najpierw kechapem, kładziemy żółty ser i parówkę. Zawijamy całość w rulon. 3. Zwinięte w rulon parówki panierujemy, najpierw w roztrzepanym jajku a nastepnie obtaczamy w bułce tartej. Smarzymy na oleju około 10 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: julias
julias
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher