Nale¶niki Gundela z sosem czekoladowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Węgry
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia węgierska

Potrzebne składniki

• m±ka - 1 szkl.
• jajka - 3 szt.
• mleko - 1 szkl.
• mielone orzechy włoskie - 20 dag
• rodzynki - 5 dag
• cukier puder - 10 dag
• tabliczka gorzkiej czekolady
• ¶mietanka - 1/2 szkl.
• masło - 10 dag
• skórka z pomarańczy
• sól cukier
• zapach rumowy

Etapy przyrządzania

1
Wymieszać m±kę, 2 jajka, żółtko, 3/4 szklanki mleka, szczypte soli, łyżeczkę cukru oraz pół szklanki wody. Zmiksować składniki, aby powstało ciasto nale¶nikowe
2
Usmażyć 12 cienkich nale¶ników
3
Wymieszać 5 dag masła, orzechy włoskie, rodzynki, cukier puder, zapach rumowy, skórkę z pomarańczy oraz łyżkę mleka.
4
Farszem posmarować nale¶niki i zawin±ć w rulonik.
5
¦mietankę podgrzać i stopić w niej czekoladę, dodać łyżkę mleka
6
Przed podaniem nale¶niki podgrzać na ma¶le i polać gor±cym sosem czekoladowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)