|
|||||||||
Nale¶niki Gundela z sosem czekoladowymKrótki opis potrawykuchnia węgierskaPotrzebne składniki m±ka - 1 szkl. jajka - 3 szt. mleko - 1 szkl. mielone orzechy włoskie - 20 dag rodzynki - 5 dag cukier puder - 10 dag tabliczka gorzkiej czekolady ¶mietanka - 1/2 szkl. masło - 10 dag skórka z pomarańczy sól cukier zapach rumowy Etapy przyrządzania1
3
Wymieszać 5 dag masła, orzechy włoskie, rodzynki, cukier puder, zapach rumowy, skórkę z pomarańczy oraz łyżkę mleka.
4
Farszem posmarować nale¶niki i zawin±ć w rulonik.
6
Przed podaniem nale¶niki podgrzać na ma¶le i polać gor±cym sosem czekoladowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |