klopsiki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowin±
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• wołowina

Etapy przyrządzania

1
Klopsiki s± daniem bardzo lubianym przez dzieci, bo nie trzema gryĽć mięsa, jest też daniem dietetycznym , gdyż mięso gotujemy a nie smażymy. Przygotowujemy podobnie jak na mielone kotlety – a więc musi być mielone mięso, może być wieprzowo-wołowe, cielęce a nawet indycze. Zmielone mięso ł±czymy z całym jajkiem (jedno jajko na ¼ kg mięsa), wymoczon± i odci¶nięt± bułeczk±, posiekan± lub suszon± natk± pietruszki, solimy, pieprzymy, można dosypać też szczyptę cynamonu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ręk± i ukręcamy z niego małe kuleczki o ¶rednicy nie większej niż 3 cm. Wrzucamy na gotuj±cy się wywar z jarzyn – gotujemy nie dłużej niż 10 minut. Na podstawie wywaru można do klopsików zrobić sos: ¶mietanowy, musztardowy, chrzanowy… kto co lubi.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)