Krem z zielonego groszku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patrycja
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Zupy
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobre, polecam:)

Potrzebne składniki

• 50 dag zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
• 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
• 1/2 łyżeczki tymianku
• 3 ziarna ziela angielskiego
• liść laurowy
• kilka łyżek gęstej śmietany
• sól i szczypta cukru
• groszek ptysiowy

Etapy przyrządzania

1
Groszek umyć, zalać gorącym bulionem warzywnym, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować powoli pod przykryciem, aż groszek będzie miękki.
2
Ziele angielskie i liść laurowy usunąć, 4 łyżki groszku odłożyć, a pozostały wraz z bulionem lekko przestudzić, a następnie zmiksować. Doprawić solą, tymiankiem i szczyptą cukru.
3
Zupę podawać posypaną odłożonym groszkiem oraz groszkiem ptysiowym. Na wierzchu każdej porcji położyć łyżkę gęstej śmietany.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: patrycja
patrycja
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Skype 6381974
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher