|
||||||||||
Kurczak faszerowanyKrótki opis potrawykurczakPotrzebne składniki kurczak - ok 1 i 1/2 kg masło - 2 łyżka(i) czerstwa bułka - 1 szt. mleko - 1/2 szkl. wątróbki drobiowe - 2 szt. jajka - 2 szt. pęczek natki olej (do pieczenia) - 2 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania1
Kurczaka natrzeć solą od środka i z wierzchu.
2
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Zelmeć w maszynce razem z wątróbkami.
3
Masło utrzeć z żółtkami. Dodać wątróbkę, posiekaną natkę i doprawić solą oraz pieprzem. Jeśli farsz jest za rzadki wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Ubić białka i dodać do farszu.
4
Skrzydełka kurczaka założyć na grzbiet, nóżki zawiązać razem. Nałożyć luźno farsz (część włożyć pod skórę) i zaszyć. Piec 80 min w temp 200 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|