Sos zielony

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do bialych mies , jaj i ryb.

Potrzebne składniki

• szklanka beszamelu
• po 2 lyzki bialego wytrawnego wina i octu estragonowego
• po peczku szczypiorku i trybuli lub natki pietruszki
• cebula
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Myjemy,suszymy i drobno siekamy zielenine. Cebule obieramy, miksujemy, zalewamy winem i octem i gotujemy ok 10 min. , po czym laczymy z beszamelem i ponownie zagotowujemy. Przyprawiamy sola i pieprzem i mieszamy z zieleniana.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)