Ziemniaczana z selerem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac z grzankami , posypaną natka pietruszki.

Potrzebne składniki

• duzy seler
• 2 cebule
• 4 male ziemniaki
• lyzka oleju
• 2 lyzki posiekanej natki pietruszki do posypania
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Selera umyć, obrać, pokroić w małą kostkę. Cebule posiekać i wraz z selerem zeszklić na oleju. Warzywa przelożyć do garnka, zalać osolonym wrzątkiem (6 szklanek) i gotować. Po 10 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie przetrzeć je przez sito lub zmiksować, przyprawić pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher