|
|||||||||
sos serowo-¶mietanowyKrótki opis potrawyniezbędny dodatek do makaronuPotrzebne składniki ser ple¶niowy typu rokpol - 150 g twarożek naturalny(taki jak do sernika) - 400 g ¶mietana - 4 łyżka(i) sól,pieprz czosnek - 2 orzeszki(piniowe,włoskich,cashew) - 150 g melisa - kilka listków Etapy przyrządzania1
Ser ple¶niowy pokroić i wymieszać z twarożkiem i ¶mietan±.Doprawić sol± i pieprzem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.Orzeszki przekroić i podprażyć na suchej patelni.Melisę posiekać.tak przygotowanymi ziołami i orzeszkami posypać sos.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |