Przecier gruszkowy z goździkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
5 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Kaloryczność:
100 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser

Potrzebne składniki

• białka jaj - 2 szt.
• cukier - 2 łyżka(i)
• słodkie gruszki - 4 szt.
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• milone goździki - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

mikser

Etapy przyrządzania

1
Ubić białka na sztywno, dodając powoli 1 łyżkę cukru. Przekroić gruszki na połówki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach, pozostawiając skórkę. Startą gruszkę natychmiast skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na wierzchu pianę i przyprawić do smaku mielonymi goździkami i cukrem.

Jak podawać?

na salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher