Zeberka duszone w kapuście z kminkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne i syte danie

Potrzebne składniki

• żeberka - 80 dag
• wędzony boczek - 20 dag
• kiszona kapusta - 50 dag
• cebula pokrojona w kostkę - 10 dag
• ząbki czosnku - 2 szt.
• pokrojona włoszczyzna - 20 dag
• bulion - 20 ml
• olej do smażenia - 30 ml
• kminek,liść laurowy,ziele angielskie,majeranek,sól,pieprz.

Etapy przyrządzania

1
Kapustę kiszoną opłukać,posiekać,a następnie wraz z żeberkami i przyprawami włożyć do bulionu i poddusić.Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek,cebulę,czosnek i włoszczyznę i dodać do kapusty.Całość dusić ,aż wszystkie składniki będą miękkie.Doprawić do smaku.

Jak podawać?

z ziemniakami puree lub ciemnym pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher