|
|||||||||
Suvlakis- grecki szaszłykKrótki opis potrawypoprostu szaszłyczki, tyle, że z jagnięciny... SMACZNEGO!!!Potrzebne składniki jagnięciana - 30 dag boczek - 15 dag papryka czerwona - 1 szt. papryka żółta - 1 szt. oliwa sól pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso i cał± resztę składników kroimy na kawałki. Na długie wykałaczki kuchenne kolejno nadziewamy mięso, cebulę, paprykę, boczek i tak dalej aż nadziane będ± wszystkie składniki. Szaszłyki przekładamy do dużego, głębokiego talerza, posypujemy sol± i pieprzem i polewamy oliw±. Trzymamy przez godzinę w takiej marynacie, kilkakrotnie je obracaj±c. Możemy je przyrz±dzać na grillu lub patelni. Jak kto woli...;)
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |