Suvlakis- grecki szaszłyk

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grecja
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

poprostu szaszłyczki, tyle, że z jagnięciny... SMACZNEGO!!!

Potrzebne składniki

• jagnięciana - 30 dag
• boczek - 15 dag
• papryka czerwona - 1 szt.
• papryka żółta - 1 szt.
• oliwa
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso i cał± resztę składników kroimy na kawałki. Na długie wykałaczki kuchenne kolejno nadziewamy mięso, cebulę, paprykę, boczek i tak dalej aż nadziane będ± wszystkie składniki. Szaszłyki przekładamy do dużego, głębokiego talerza, posypujemy sol± i pieprzem i polewamy oliw±. Trzymamy przez godzinę w takiej marynacie, kilkakrotnie je obracaj±c. Możemy je przyrz±dzać na grillu lub patelni. Jak kto woli...;) Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)