Jak zrobić dobrego kus-kusa?

Aktualna ocena: 0
autor: Mike_THE_GR8
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Prosty dodatek - kilka wariantów wykonania.

W najprostszej wersji kaszę kuskus przygotowuje się zalewając granulat wodą w proporcji 1:1 i zostawiając w naczyniu pod przykryciem na kilka minut (do wchłonięcia wody).
Ale żeby dodać trochę smaku i aromatu, zamiast czystej wody można zastosować bulion (pół kostki rosołowej na pół szklanki z wodą) - smak jest zupełnie inny.
Można też do wody dodać curry (kuskus wyjdzie w charakterystycznym żółtym kolorze) lub chilli (do dań na ostro).
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher