Jak zrobić dobrego kus-kusa?

Aktualna ocena: 0
autor: Mike_THE_GR8
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Prosty dodatek - kilka wariantów wykonania.

W najprostszej wersji kaszę kuskus przygotowuje się zalewając granulat wodą w proporcji 1:1 i zostawiając w naczyniu pod przykryciem na kilka minut (do wchłonięcia wody).
Ale żeby dodać trochę smaku i aromatu, zamiast czystej wody można zastosować bulion (pół kostki rosołowej na pół szklanki z wodą) - smak jest zupełnie inny.
Można też do wody dodać curry (kuskus wyjdzie w charakterystycznym żółtym kolorze) lub chilli (do dań na ostro).
Widzisz błąd? Porada jest niezgodna z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ta porada nie została jeszcze skomentowana.
Aby dodać komentarz musisz się zalogować! Jeśli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz. wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher