Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Wywar rybny

dodany przez: trini6 wywar rybny jest świetnym dodatkiem do sosów. Należy go troche odparować, następnie wlać do pojemniczków na lód zamrozić. Małe porcje wrzucać do sosów rybnych więcej więcej

Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu

dodany przez: paula26013 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej więcej

Pyszny sernik

dodany przez: Marzena potrzebny cukier żelujący więcej więcej

zachowanie aromatu czosnku

dodany przez: cohenna najdłużej czosnek zachowa aromat więcej więcej

Rzadki majonez

dodany przez: robaczek co zrobić by zagęścić więcej więcej

Sos

dodany przez: trini6 Za gęsty sos można rozrzedzić niewielka ilością rosołu lub kwaśnej smietany. więcej więcej

Skórka kurczaka

dodany przez: trini6 Skórka kurczaka zrumieni się i bedzie chrupiąca , gdy podczas pieczenia kilka razy posmarujemy ją pędzlem maczanym w piwie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher