Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Makarony

dodany przez: patryshia Najlepsze są makarony z twardej pszenicy, czyli semoliny. To mąka o wysokiej zawartości glutenu, który nadaje makaronowi sprężystość i sprawia, że składniki odżywcze i skrobia nie rozpuszczają się w wodzie. Pół kilograma makaronu - porcja dla czterech osób - gotujemy w około 3-4 litrach lekko osolonej wody. Można dodać łyżkę oleju, aby kluski... więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Gorycz w zupie rybnej (uszkodzenie woreczka żółciowego podczas patroszenia ryby) likwidujemy dodając do niej kawałek węgla drzewnego i gotując jeszcze 15 min. Przesolenie zupy zmniejszamy dodając przekrojony ziemniak. więcej więcej

Pyszna kiełbasa z grilla

dodany przez: Marzena nalezy włożyć do niej czosnek więcej więcej

Mrożonki

dodany przez: SylwiaLilianna Robiąc zupę z mrożonych warzyw więcej więcej

kruche i delikatne mięso

dodany przez: cohenna aby mięso było kruche i delikatne więcej więcej

Dekoracja tortu czekoladowego

dodany przez: Marzena pomoze papierowa serwetka więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher