Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

pulchne nalesniki

dodany przez: karoolla1987 pulchne nalesniki więcej więcej

Produkty w marynacie

dodany przez: Marzena ważny czas przetrzymywania ich w marynacie. więcej więcej

Czysta maszynka do mielenia

dodany przez: Marzena kawałek bułki więcej więcej

Porady - pierogi

dodany przez: patryshia Jakie ciasto na pierogi? Podstawowe składniki: mąka pszenna, mleko gotowane, margaryna lub masło, jajka, kwaśna śmietana /ona decyduje, że ciasto jest miękkie/. Proporcje: 1 kg mąki, 1/4 szklanki mleka gorącego, 10 g margaryny lub masła. Po wymieszaniu tych składników zalewamy mąkę i dodajemy 4 jajka i 2 łyżki kwaśniej, gęstej śmietany. Jeśli... więcej więcej

Miesne rolady

dodany przez: Marzena sposob podlewania więcej więcej

Jak ubic dobrze białko jaj

dodany przez: trini6 Białka łatwo ubijemy na sztywną pianę, jeżeli naczynie i sprzęt do ubijania będą idealnie suche i dobrze schłodzone. Nie może się też w nich znaleźć nawet odrobina żółtka. Natomiast dodanie do białek szczypty soli lub kilku kropli soku z cytryny ułatwi ubijanie więcej więcej

pękajęce jaja

dodany przez: cohenna aby jajka nie pękały więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher