|
||||
pietruszka i koperekdodany przez: karoolla1987 Zielony koperek najdłużej przechowuje się z korzonkiem, ale młoda zielona pietruszka, gdy jej nie uciąć korzonka, bardzo szybko traci świeżość więcej![]() Porady - ciastadodany przez: patryshia Jeżeli podczas przyrządzania ciasto okaże się za gęste, można dodać mleka. W trakcie zagniatania ciasta na stolnicy wyrobi się ono prędzej, gdy je będziemy ugniatać palcami, zawijać od czasu do czasu od brzegów do środka. Podczas przygotowania ciasta drożdżowego należy je zostawić na okres około godziny w temperaturze 22-25 st. C w miejscu bez... więcej![]() Porady - przygotowanie sosówdodany przez: patryshia - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać, by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę. Nie powinny być zbyt zimne /wyjęte przed chwilą z lodówki/. - Jeżeli majonez nie chce zgęstnieć w czasie ucierania, należy wlać odrobinę zimnej wody i dalej mieszać. - Majonez powinien być podany do spożycia w tym samym dniu, w którym był... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|