Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Czosnek smaczek

dodany przez: Marzena natrzyj salaterke więcej więcej

Solenie ryb

dodany przez: Marzena tuż przed smażeniem więcej więcej

pietruszka i koperek

dodany przez: karoolla1987 Zielony koperek najdłużej przechowuje się z korzonkiem, ale młoda zielona pietruszka, gdy jej nie uciąć korzonka, bardzo szybko traci świeżość więcej więcej

Porady - ciasta

dodany przez: patryshia Jeżeli podczas przyrządzania ciasto okaże się za gęste, można dodać mleka. W trakcie zagniatania ciasta na stolnicy wyrobi się ono prędzej, gdy je będziemy ugniatać palcami, zawijać od czasu do czasu od brzegów do środka. Podczas przygotowania ciasta drożdżowego należy je zostawić na okres około godziny w temperaturze 22-25 st. C w miejscu bez... więcej więcej

super ryż

dodany przez: karoolla1987 super ryz więcej więcej

Porady - przygotowanie sosów

dodany przez: patryshia - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać, by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę. Nie powinny być zbyt zimne /wyjęte przed chwilą z lodówki/. - Jeżeli majonez nie chce zgęstnieć w czasie ucierania, należy wlać odrobinę zimnej wody i dalej mieszać. - Majonez powinien być podany do spożycia w tym samym dniu, w którym był... więcej więcej

Kamień w czajniku

dodany przez: amif jak usunąć łatwo kamień osadzający się w czajniku więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher