|
||||
mięso młodych kaczek i gęsidodany przez: aleksa6 Młode kaczki i gęsi mają mięso bardziej delikatne, smaczne i z reguły mniej tłuste. więcej![]() Mięso indyczekdodany przez: aleksa6 Mięso indyczek est delikatniejsze i smaczniejsze niż mięso indyków. więcej![]() Stary dróbdodany przez: aleksa6 Starszy drób szybciej mięknie jeśli wewnątrz i z zewnątrz zostanie natarty cukrem pudrem. Po kilku minutach cukier należy dokładnie spłukać. więcej![]() Nadziewanie drobiudodany przez: aleksa6 objętość nadzienia nie powinna wynosić więcej niż 3/4 objętości nadziewanej przestrzeni. W przeciwnym wypadku nadzienie będzie wypływać na zewnątrz, a wraz z nim soki. więcej![]() wykańczanie potrawdodany przez: aleksa6 Do wykończenia potrawy dodaje się zawsze masło, które podnosi smak i aromat potrawy. więcej![]() smażenie potraw z drobiudodany przez: aleksa6 Do smażenia potraw z drobiu używa się margaryny lub smalcu. więcej![]() pieczenie drobiudodany przez: aleksa6 Podczas pieczenia drobiu w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|