|
||||
Zepsuta konserwadodany przez: aleksa6 Puszka z wybrzuszonym denkiem albo wieczkiem (bombaż) oznacza, że konserwa jest zepsuta, trzeba ją więc wyrzucić. Należy być ostrożnym również wtedy, gdy blacha poddaje się pod naciskiem palca, a potem natychmiast odskakuje. więcej![]() Otwarta puszka konserwydodany przez: aleksa6 Zawartość otwartej puszki trzeba od razu przełożyć do innego naczynia. Nie wolno przechowywać otwartych konserw. więcej![]() Krojenie słoninydodany przez: aleksa6 Słonina da się bez trudu pokroić w równe kawałki, jeśli zanurzysz przedtem nóż w gorącej wodzie więcej![]() Dopiecz drób!dodany przez: aleksa6 Pamiętaj, aby drób, był zawsze całkowicie dopieczony, a na pewno unikniesz salmonelli. więcej![]() Chrupiąca gęśdodany przez: aleksa6 Skóra pieczonej gęsi albo kaczki będzie cudownie chrupać, jeśli na kwadrans przed wyjęciem z piekarnika spryskasz ją lodowatą wodą. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|