|
||||
Ryba gotowanadodany przez: trini6 ryba będzie wyjątkowo delikatna w smaku, jeżeli do gotowania dodamy mały kawałek świeżego imbiru, przygotowana w ten sposób będzie też bardziej lekkostrawna więcej![]() Ryba duszonadodany przez: trini6 ryba duszona może być przygotowana zupełnie beż tłuszczu. Wystarczy ułożć ją na warstwie pokrojonych warzyw najlepiej cebuli, marchewki i pietruszki. Całość podlać 3 łyżkami wody więcej![]() Ryba smażonadodany przez: trini6 ryba smażona będzie miała ładniejszy kolor, gdy do tłuszczu, na którym ma być smażona, wsypiemy trochę soli więcej![]() Wywar rybnydodany przez: trini6 wywar rybny jest świetnym dodatkiem do sosów. Należy go troche odparować, następnie wlać do pojemniczków na lód zamrozić. Małe porcje wrzucać do sosów rybnych więcej![]() Świeży chlebdodany przez: trini6 Aby chleb był świeży do pojemnika należy włożyć połówkę jabłka albo kilka plasterków surowego ziemniaka. więcej![]() Cebula - aby nie piekła w oczydodany przez: trini6 Aby cebula nie szczypała w oczy, po jej obraniu należy namoczyć ją w wodzie lub koło miejsca pracy zapalić ogień więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|